Een jaarlijks terugkerend evenement binnen Hardloopvereniging Beuningen is de Bike&Run Marathon. Deze gezellige en sportieve activiteit voor zowel leden als niet-leden kent zijn oorsprong in 2018, het jaar van het 10-jarig jubileum van de vereniging.

De Bike&Run Marathon is een evenement waaraan teams van 2 tot 6 personen kunnen deelnemen. Elk team legt afwisselend lopend en fietsend zonder tijdsregistratie de afstand van een marathon, 42 kilometer en 195 meter, af. Op een vooraf uitgezette, prachtige route door gemeente Beuningen waarbij Ewijk, Beuningen, Winssen en zelfs Bergharen worden aangedaan. Op de route is er elke 5 km een wisselpunt en op 10 km, 20 km en 35 km zijn er rustpunten met een hapje en een drankje. Tevens zijn op diverse knooppunten sanitaire voorzieningen. Aan het einde is er een fantastisch onthaal bij de finish en een gezellig samenzijn na afloop. De Bike&Run Marathon deelname is geheel op eigen risico.

Vele vrijwilligers die dit evenement een warm hart toe dragen, zijn ingezet en zorgen voor een stuk extra veiligheid en ondersteuning, dit op diverse locatie’s en verkeersknooppunten. De verkeers-vrijwilligers zijn herkenbaar aan het gele hesje.

Voor calamiteiten en blessures is er ook een team van de EHBO aanwezig, daarnaast zijn er ook reserve fietsen en onderdelen aanwezig, mochten technische problemen zich voordoen op de route.

Op zowel de eerste (2018) als tweede (2019) editie van de Bike&Run, mochten we ruim 70 deelnemers verwelkomen. Door jaarlijkse vernieuwingen en aanpassingen zal ook dit jaar weer in het teken staan de deelnemers te laten genieten van de prachtige omgeving in het Land van Maas & Waal.

We willen als organisatie onze dank uit spreken naar niet alleen alle vrijwilligers, maar ook onze sponsoren die ons ook dit jaar weer ondersteunen met de organisatie van dit fantastische evenement!

De HVB Bike&Run Marathon Commissie