De prachtige route voert door het mooie idyllische landschap van Maas & Waal. Vanuit de startlocatie in het dorpje Ewijk wordt  bijna de gehele gemeente Beuningen (Ewijk-Beuningen-Winssen) aangedaan en loopt de route ook nog een stuk door de gemeente Wychen, via het dorpje Bergharen. De routekaart wordt verstrekt bij het ophalen van het team startnummer.

De route is verdeeld in een aantal wissel- en rustpunten. Om de 5 km is er een wisselpunt, om circa iedere 10 km ook een rustpunt. Op deze punten kun je binnen het team wisselen van lopen naar fietsen, op de rustpunten tevens een stop om wat bij te tanken en gebruik te maken van de aanwezige horeca faciliteiten. Uiteraard zijn er ook op diverse punten sanitaire voorzieningen.

Ieder jaar hebben wij een muzikale ondersteuning op de route, waarbij je op Samba geroffel gedragen wordt. Gastartiest dit jaar is de Samba band “Outra Vez!”, afkomstig uit Nijmegen. 

Nieuw op de route dit jaar zijn “op bezoek bij…” waarmee een extra stukje informatie wordt gegeven door de Familie Verploegen met hun agrarisch bedrijf en voortvloeiende producten. Een concept genaamd “Boert Bewust” wordt gepresenteerd. Daarnaast is er de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Standerdmolen “De Haag” in Beuningen, het “Dijkmagazijn” in Beuningen waar een gezellig terras is ingericht en aan Fruitbedrijf Gijsberts in Winssen, waar heerlijke producten verkrijgbaar zijn.